Zalivni sistemi

Naši su prostori klimatsko područje u kom su vremenski uslovi promenljivi, nestabilni i nepredvidivi. Zbog promenjenih klimatskih uslova, dugih sušnih leta, a kratkih zima, proleća i jeseni potreba za zalivanjem zelenih površina iz dana u dan raste. Voda je biljkama i travi neophodna u određeno vreme i u određenim količinama. Zbog toga se vlasnici zelenih površina ne mogu pouzdati u prognoze meteorologa. Rešenje je u primeni automatskog sistema za zalivanje koji će zelenilu u svakom momentu kada je to neophodno obezbediti dovoljnu količinu vode. Redovno i kvalitetno zalivanje zelenih površina je garancija za lep, estetski izgled negovanih biljaka – cveća, ukrasnog šiblja ili drveća, travnih površina, koji stvaraju dekorativni ambijent sredine čoveka u kome živi i radi.

Navodnjavanje zelenih površina

ZALIVNI SISTEMI TORO

Zalivanje VRTA


San svih vlasnika vrtova jeste da trava i sve druge biljke u njima budu lepo negovane i uvek zelene i prijatne za oko. Da bi zelene površine bile takve, neophodna im je voda u određeno vreme, što znači da se vlasnici ne mogu pouzdati u prognoze meteorologa. Rešenje je u primeni automatskog sistema za zalivanje. Redovno i kvalitetno zalivanje zelenih površina je garancija za lep, estetski izgled negovanih biljaka.
 

Zalivanje parkova i javnih zelenih površina


Jedan pogled govori više od hiljade reči. Turistima i svim putnicima kada dođu u Vaš grad, prvi utisci će sigurno značiti veoma mnogo. Omogućite im da u njemu ugledaju predivne lepo negovane i dobro zalivene zelene površine, bulevare, parkove, igrališa i druge javne površine. Firma AKVAMATIK ugradnjom sistema za navodnjavanje TORO pomaže vam da stvorite lepši izgled zelenih površina u svome gradu.
 

Zalivanje sportskih terena


Svako ko se profesionalno bavi održavanjem sportskih terena zna koliko je važno dobro navodnjavanje travnjaka za vrhunski izgled terena i kvalitet igre. TORO ima rešenje za navodnjavanje svakog sportskog terena:od teniskog terena i fudbalskog igrališta do terena za ragbi i bejzbol.
● navodnjavanje teniskih terena
● navodnjavanje fudbalskih terena
 

U našoj zemlji zalivanje zelenih površina je zastupljeno ispod realnih mogućnosti i potreba. Zašto? Nedostatak tradicije i iskustva širih razmera usporavaju njegovu realizaciju i primenu. U proteklim godinama su se i kod nas pojavile vrlo kvalitetne i skupe bašte.

Projektovanje i uređenje zelenih površina, prostora oko kuće, vrtni dizajn, sve su popularniji. Daju se saveti, ideje i sugestije u dizajnu za različite stilove vrtova, kao što su japanski vrtovi, vodeni i kameniti vrtovi, daju se nagoveštaji novih trendova.

Stručnjak za vrt zna kako da napravi savršen vrt koji će odgovarati vašim potrebama - u različitim oblicima, veličinama i stilovima! Zna kako da od komadića zemlje stvori vrt vaših snova. Zna odabrati biljke za posebne lokacije, uslove ili efekte. Vrt će vam postati 'ponos i dika' kuće!

Ali nije dovoljno samo posaditi skupe biljke, biljke moraju i da se zalivaju. Održavanje ovakvih vrtova je vrlo teško izvesti bez kvalitetnih zalivnih sistema. To mora da zna svako ko se bavi ozelenjavanjem i uređenjem zelenih površina.
Stara i potvrđena izreka glasi da: »zelenu površinu nije teško podići, već ju je teško sačuvati«.

akvamatik-logo